W dniu dzisiejszym byłam na umówionej wcześniej wizycie w przychodni stomatologicznej ATRIA w Katowicach. Sama usługa wykonana bez zastrzeżeń (niewielki ubytek w górnej jedynce). Niestety mam zastrzeżenia odnośnie obsługi w rejestracji przychodni. Na moje pytanie ile płacę pani obsługująca pacjentów odpowiedziała, że 170 zł., ja przedstawiłam kartę upoważniającą mnie do 20 procentowej zniżki, karta wystawiona przez przychodnię ATRIA ważna do końca 2020 roku. Na tą informację pani z rejestracji udała się do pani doktor z pytaniem " Pani doktor to jest cena po rabacie", pani doktor odpowiedziała "TAK", po czym pani z rejestracji zwróciła się do mnie z informacją, że płacę 170 zł. ponieważ to jest cena po rabacie. Na tą niedorzeczną informację odpowiedziałam, że to niemożliwe ponieważ nie poinformowałam pani doktor, że posiadam kartę rabatową. Pani z rejestracji udała się ponownie do pani doktor i po dłuższej chwili narady na osobności, bez słowa wyjaśnienia napisała mi na kartce cenę 140 zł. Nawiasem mówiąc 170 zł. minus 20 procent to nijak nie jest 140 zł., ale to już szczegół. Nie skomentowałam, zapłaciłam i już nie wrócę. Personel jest NIEUCZCIWY.
Dzieci śmieją się około 400 razy dziennie. Dorośli ... tylko 15.
Jeśli Twoje zęby mają jasno żółty kolor, to oznaka że są zdrowe. Żółte zęby są najsilniejsze i trwałe. Jasno żółty to najbardziej naturalny kolor naszego uzębienia. Wybielając swoje zęby, tylko je osłabiamy.
Dentofobia w Polsce sięga 80%, z czego około 16% badanych określa strach jako paraliżujący.