Tylko samemu tez trzeba mieć trochę samozaparcia przechodząc na zdrowy styl życia i odżywiania.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Odżywianie
Zwiń
X
-
Jak już pewnie wiesz, zdrowe odżywianie polega na regularnym dostarczaniu organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych w odpowiednich ilościach i proporcjach. Warzywa zawierają takich składników mnóstwo, dlatego powinny być podstawą każdej zdrowej diety. Są nieocenionym źródłem witamin, błonnika pokarmowego i fitozwiązków. Jedząc warzywa:
zredukujesz ryzyko wystąpienia niektórych nowotworów,
zmniejszysz ryzyko wystąpienia cukrzycy, miażdżycy i zawału serca,
obniżysz ciśnienie krwi i poziom cholesterolu.
Według najnowszych zaleceń żywieniowych powinniśmy spożywać 9 porcji warzyw i owoców każdego dnia. W praktyce oznacza to, że warzywa powinny znajdować się praktycznie w każdym naszym posiłku. Na mojej stronie ze zdrowymi przepisami znajdziesz setki pysznych przepisów na pełnowartościowe dania warzywne na każdą porę dnia.
Komentarz
-
Ja staram się zdrowo odżywiać bo wiem jak ważne to jest dla dobrego samopoczucia i ogólnie funkcjonowania organizmu. Przede wszystkim w swojej diecie ograniczam biały cukier a zamiennie stosuję takie słodziki w proszku . Czasem taka niewielka zmiana jest potrzebna.
Komentarz
-
Jeżeli chcecie dbać o swoje zdrowie to polecam jeść jak najmniej chemii i stosować zdrowe suplementy diety. Takimi suplementami sa np produkty z miaższu aloesu. Długo broniłam się przed takimi rzeczami ale to przecież sama natura, nie zaszkodzi przecież spróbować
Komentarz
-
Ja też kilka miesięcy temu zmieniłam swój sposób odżywiania. Nie były to wprawdzie diametralne zmiany, ale zawsze coś. Stopniowo rezygnuję ze sklepowych słodyczy i słonych przekąsek (chyba, że są to np. chipsy z owoców albo warzyw), odstawiłam też całkowicie słodkie gazowane napoje. A do tego urozmaiciłam swoją dietę o różne owoce i warzywa. Szukam też przepisów sprawdzonych przez bardziej doświadczonych pasjonatów gotowania - głównie na sałatki i dania obiadowe (z deserami nie mam już takich problemów ) Dzięki temu już schudłam, a co chyba ważniejsze - przekonałam narzeczonego, że zdrowa kuchnia nie musi być zła
Komentarz
Komentarz