Czy ktoś z Was stosował? Myślicie, że jest skuteczna?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Dieta 1000 kcal
Zwiń
X
-
Owszem jest skuteczna ale jak możesz doczytać w sieci:
- na przykład tutaj to nie daje Ci stuprocentowej pewności,że waga będzie się trzymała.
Niestety ale dieta ta daje bardzo duży efekt jo jo. Szybko wrócisz do poprzedniej wagi. Szczególnie jeśli nie będziesz ćwiczyła i skupisz się jedynie na ograniczaniu swojego jedzenia.
Może lepsza byłaby dieta nordycka? Nie daje takich natychmiastowych efektów ale jest znacznie zdrowsza.
-
Ja mam wrażenie, że 1000 kalorii to trochę zbyt mało, aby móc prawidłowo funkcjonować. Najlepszy i najzdrowszy sposób, żeby schudnąć, to obliczyć ilość kalorii, jakiej potrzebujemy normalnie w ciągu doby i spożywać tak o 300-500 mniej. Wtedy organizm będzie brał brakującą energię z rezerw, a jednocześnie nie będzie to aż takie wyrzeczenia dla osoby odchudzającej się. Jeśli ktoś sam nie bardzo wie, ile kalorii potrzebuje i ni e potrafi tego obliczyć, to polecam wizytę u dietetyka. Dobry przyjmuje w Pracowni Psychorozwoju Izabeli Kielczyk w Warszawie. Sama tam czasem chodzę i jestem zadowolona. Tu jest do nich kontakt:
Komentarz
-
A czy zamawialiście sobie kiedyś jedzenie dzięki takiej aplikacji ? Z tego co wiem, to nie tylko pizze można tam zamawiać ale są jeszcze jakieś inne lokale, które dają takie dietetyczne jedzenie na wynos. Czy jednak wolicie sami sobie robić jedzenie będąc na diecie?
Komentarz
-
Stanowczo odradzam, wyniszcza organizm, traci się dużo wody, a później kg wracają - bo trzeba zacząć jeść normalnie. Lepiej przeliczyć ile kcal powinnaś przyjmować, do tego dołączyć aktywność fizyczną i zrezygnować z pustych kcal. Pięć lekkich posiłków - lepiej mało a często, no i nie doprowadzać się do głodu, po organizm zacznie magazynować tkankę tłuszczową na "gorsze dni" czyli chwile głodu.
Komentarz
Komentarz