To twoja pierwsza wizyta na forum dentystycznym! Możesz się zarejestrować
aby tworzyć nowe wpisy. Kliknij "Zarejestruj się" - powyżej, aby dołączyć do naszej społeczności. Przeglądaj nasze posty wybierając interesującą cię kategorię. Forum dzieli się na specjalistów i osoby bardziej lub mniej związanych z branżą stomatologiczną.
Najlepiej... mieć pewność, że się dobrze nauczyło! Pomaga w tym dobra szkoła i sumienni instruktorzy jak ta, w której ja byłem:
A na poważnie, to zdałem za pierwszym razem, ale jak szedłem na egzamin, to też się chwilę stresowałem. Pomogło uświadomienie sobie, że jak nie wyjdzie za 1 razem, to przecież mogę podejść kolejny raz. Trochę mi to pomogło i na samym egzaminie okazało się, że wszystko mam dobrze przerobione i pamiętam co robić.
Stres to nieodłączny element takiego wydarzenia jak egzamin na prawo jazdy. Mi pomagały rozmowy samej ze sobą przed lustrem i mówienie, że dam radę i jestem siln i tak parę razy na dzień.
Zamiast tabletek polecam zdrową dietę. Kortyzolem, tak jak każdym innym hormonem w organizmie mozna "zarządzać" dostarczając takie składniki których organizm w stresie potrzebuje. Wiecej na ten temat możesz przeczytać sporo opracowań. Przeczytaj np.
Ostatnio edytowany przez Kania Piotr; 31.08.2018, 22:51.
Komentarz