Moze ktoś z Was podsunie mi pomyśły na metody walki z tym trądzikiem? Już sama nie mam sił...
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Mam trądzik rózowaty . Jak się go pozbyć
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez gosi Zobacz postaMoze ktoś z Was podsunie mi pomyśły na metody walki z tym trądzikiem? Już sama nie mam sił...
Na stronie masz opisane jakie są obecnie metody leczenia oraz jak sobie radzić z tą dolegliwościa. Metoda zależy konkretnie od rodzaju trądziku jaki masz.
Pozdrawiam.
-
Dokładnie tak jak pisały dziewczyny znajdź sobie dobrego specjalistę w swojej okolicy, poszukaj na znanymlekarzu czy gdzieś i idź na konsultację. Daj sobie spokój z jakimiś domowymi sposobami, kosmetyczkami itd. Taki lekarz powie Ci jakie są możliwości dalszego działania itd. Nie wiem ile masz do Poznania ale mogę Ci polecić doktora Łukszę z kliniki
Komentarz
-
Oczywiście niezbędna jest wizyta u dermatologa, który oceni zaawansowanie trądziku i wdroży odpowiednie leczenie czy to miejscowe czy ogólne może też zalecić odpowiednie zabiegi w gabinecie kosmetologicznym. W takich dermatozach jak właśnie trądzik różowaty najlepsze efekty przynosi współpraca między lekarzem dermatologiem a kosmetologiem. Odnośnie pielęgnacji skóry to polecam przeczytać ciekawy wpis: - objawy, przyczyny, leczenie, tam znajduje się wiele ciekawych informacji na temat pielęgnacji i leczenia skóry z trądzikiem różowatym.
Komentarz
-
Leczenie ogólne to nic innego, jak eliminowanie czynników, które mogą nasilać objawy choroby, a więc zwalczanie niedokwaśności soku żołądkowego, leczenie Helicobacter pylori, zaburzeń hormonalnych czy schorzeń, które je wywołują. W przypadku grudek i krostek, zaleca się antybiotyki tetracyklinowe (tetracyklina, doksycyklina, limecyklina). W przypadku przeciwwskazań do stosowania tetracyklin zaleca się makrolidy: erytromycynę, azytromycynę, klarytromycynę. U pacjentów, u których zawodzą tradycyjne metody leczenia trądziku różowatego, czasem zaleca się terapię retinoidami, ale kuracja taka jest obarczona wieloma działaniami niepożądanymi. Zalicza się do nich, np. wysuszenie błony śluzowej ust i nosa, krwawienie z nosa, wypadanie włosów. Jednak efekty terapeutyczne takiej kuracji są zadowalające.
Leczenie chirurgiczne stosuje się rzadko. Tylko w przypadku znacznych zmian degeneracyjnych skóry nosa, czyli występowania rhinophyma. Zmiany skórne usuwane są zwykle nożem chirurgicznym lub laserem.
Komentarz
-
Trądzik różowaty
Moim zdaniem tak czy inaczej należy skorzystać z takiej opcji jak chociażby dermatolog łódź np. w Melissamed . Będziemy tam mogli uzyskać specjalistyczną pomoc w zakresie doboru odpowiedniego sposobu leczenia. Bądź co bądź nawet jeżeli przeczytamy dużo artykułów na temat tego schorzenia i tak lepiej będzie oddać się w ręce wykwalifikowanego dermatologa.
Komentarz
-
Trzeba mieć świadomość, że taki może przydarzyć się każdemu, dlatego trzeba mieć świadomość, jak z nim walczyć, by mieć znów właściwą cerę na twarzy. Często niezbędne jest w takim przypadku odwiedzenie dermatologa, który wskaże nam dalszy kierunek leczenia. Na ogół poleca on maść, jak np. Cetaphil, która ma za zadanie przywrócenie skórze pożądanego stanu. Przy odrobinie szczęścia już po kilku dniach będą widoczne pozytywne efekty smarowania odpowiedniego specyfiku.
Komentarz
Komentarz