To twoja pierwsza wizyta na forum dentystycznym! Możesz się zarejestrować
aby tworzyć nowe wpisy. Kliknij "Zarejestruj się" - powyżej, aby dołączyć do naszej społeczności. Przeglądaj nasze posty wybierając interesującą cię kategorię. Forum dzieli się na specjalistów i osoby bardziej lub mniej związanych z branżą stomatologiczną.
Ja za to od swojej dentystki dowiedziałam się, że najlepsze są soniczne - przynajmniej dla osób, które mają ściśnięte zęby. Innymi szczoteczkami trudno czyści się wszystkie przestrzenie między nimi, a soniczna podobno radzi sobie i w tak trudnych warunkach. Nie wiem jednak jak to wygląda w praktyce, bo sama jeszcze jej nie stosowałam, Dopiero jestem na etapie wybierania modelu i porównywania różnic między nimi.
To może być dość trudny wybór, chociaż wydaje mi się, ze odpowiednia szczoteczka do zębów jest w zasięgu twojej ręki. Jeżeli sam nie potrafisz się zdecydować to może tutaj , podpowiedzą Ci czym kierować się przy wyborze odpowiedniej szczoteczki. W tym sklepie wybór jest naprawdę duży.
Jak byłam młodsza to dostałam szczoteczkę elektryczną na święta, ale nie pamiętam już, jak było z jej efektywnością. Z tradycyjnymi mam nieco problemów, bo mało sklepów u mnie w pobliżu ma te z miękkim włosiem, a tylko takie mogę używać ze względu na obniżone dziąsła. Poważnie rozważam, czy nie kupić sobie elektrycznej albo sonicznej, która jest podobno najlepsza.
Komentarz