Mam taki problem, 12 dni temu miałam zakładaną plombę na 4, i odczuwam z niej teraz nieprzyjemny zapach jak dotknę tej plomby. Co to może być ? Proszę o odpowiedź .
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Nieprzyjemny zapach
Zwiń
X
-
Witaj szczerze mówiąc nie do końca może to jest zapach z plomby tylko ogólnie z Twoich ust. Proponuje dobrze szczotkować zęby, płukać odpowiednim płynem. Jeśli natomiast nadal będzie Ci to przeszkadzać to proponuje jeszcze raz odwiedzić dentystę, który na pewno coś poradzi.
Komentarz
-
Przyczyn może być wiele ale tylko dentysta może stwierdzić, jaka jest prawidłowa. Jeśli wcześniej nie miałeś brzydkiego zapachu z ust to faktycznie może to mieć związek ze źle założoną plombą. Raz miałam taki przypadek ale w przypadku zakładanej koronki. Miałam założoną koronkę ale wcześniej dentystka źle oczyściła zębodół i po kilku dniach zaczęłam odczuwać nieprzyjemny zapach, który znacznie się pogłębiał. Odwiedziłam innego dentystę i od razu odkrył co było przczyną i wszystko ładnie wyczyścił i przestałam mieć ten problem.
Komentarz
-
Z próchnicą nie ma żartów, nie można też bagatelizować jej sygnałów. Z pewnością ten nieprzyjemny zapach z ust pochodzi od zepsutego zęba. Nie leczona próchnica prowadzi do wielu ubytków w uzębieniu, a także jest niebezpieczna dla całego organizmu - . Dlatego im szybciej trzeba poddać się oglądowi u ortodonty. W Bielsku można skorzystać z pomocy w Rodentica. Więcej o tamtejszym leczeniu, można przeczytać .
Komentarz
Komentarz