Mam zdrowe zęby, mój stomatolog nie stwierdził ubytków, a czuję taki przenikliwy ból. Co to może być? Jak sobie z tym radzić?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
zdrowe zęby a bolą
Zwiń
X
-
Ból, o którym piszesz to może być nadwrażliwość. Jeśli nasila się kiedy pijesz lub jesz gorące albo zimne potrawy, to na pewno jest nadwrażliwość. Na Twoim miejscu spróbowałbym kupić pastę do zębów albo płyn do płukania specjalnie przystosowany do zębów wrażliwych. Po kilku dniach stosowania powinno być już lepiej. Jeśli natomiast ból nie ustaje, to może być coś poważniejszego. Masz może kamień nazębny przy dziąsłach? To taka otoczka zaraz na dole zęba. Jeśli tak, możesz mieć początki paradontozy. To groźna choroba. Tutaj są opisane jej inne objawy . Może poradź się innego dentysty, bo jeśli nie zadziałasz na czas to choroba się rozwinie i możesz nawet stracić zęby.
Komentarz
-
Również polecałabym wybrać się do innego stomatologa....Zęby mogą się wydawać zdrowe na pierwszy rzut oka ale tak naprawdę mogą wcale nie być zdrowe a chore oraz wymagane może być kompleksowe ich prześwietlenie aby zobaczyć czy coś złego nie dzieje się w okolicach korzenia. Sama tak miałam z dolną piątką. Ząb był bialutki ale psuł się od spodu i musiałam potem leczyć go kanałowo i wstawiać porcelanową koronę.
Komentarz
Komentarz