Cześć. Chciałabym się Was zapytać, jaką pastę mam kupować do zębów? Przeczytałam na stronie , że nie powinniśmy używać past z fluorem. A więc jaką? Jakie jest Wasze zdanie? Czy ten artykuł jest troszkę przesadzony, czy jednak to sama prawda?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Pasta do zębów
Zwiń
X
-
słyszałam, że fluor nie szkodzi gorzej zaś jest z związkami SLS (Sodium Lauryl Sulfat) gdzie prawie w każdej paście się znajdują, ale ja znalazłam jedną bez tych chemicznych związków
są to pasty firmy Paro, podsyłam wszystkim zainteresowanym linka do sklepu . Polecam także szczotki do zębów, które mają wymienne końcówki.
Komentarz
-
Ja tam lubię pytać się nawet o pasty do zębów jak jestem z dziewczyną u wizażystki bo skoro taka osoba odpowiada za wygląd zewnętrzny innych kobiet to na pewno ma przedyskutowane z wieloma dziewczynami już czego używają i jakie to daje efekty.Ostatnio edytowany przez szocik; 07.01.2017, 13:13.
Komentarz
-
ja osobiście mam manie czytania wszystkich etykiet także tych na szamponach pastach do zębów itp.i zgadzam się z przedmówcą "moris" jak mogę nie truć siebie i swoich dzieci jakimś SLS - TO TO ZROBIĘ!!!!!!!!
i apeluję do wszystkich aby też nie dali się faszerować chemią. Dla tych co nie wiedzą co to SLS to popatrzcie tutaj: to przekonuje.
Komentarz
-
Ja sceptycznie podchodzę do reklamowanych past do zębów. Doceniam te pasty, które sprawdzę na swoich zębach i dziąsłach, które niestety są coraz bardziej odsłonięte i skłonne do chorób przyzębia. Najlepiej sprawdza mi się pasta z aloesem , którą kiedyś poleciła mi moja dentystka.
Komentarz
-
Kosmetyki ekologiczne
Cześć. A jakie jest wasze ogólnie zdanie na temat kosmetyków ekologicznych? Przeczytałam bardzo ciekawy artykuł na stronie i zastanawiam się, czy sobie nie rozpocząć przygody właśnie z takimi kosmetykami. Jak jest Wasze zdanie? To wszystko prawda na temat takich kosmetyków, czy raczej zakłamanie?
Komentarz
Komentarz