Też używałam meridolu jak mi dziąsła krwawiły. Musze przyznać, że brdzo mi ta pasta pomogła, ale na dłuższą metę jej nie lubię.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Pasta do zębów
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez B_Morawska Zobacz postaTeż używałam meridolu jak mi dziąsła krwawiły. Musze przyznać, że brdzo mi ta pasta pomogła, ale na dłuższą metę jej nie lubię.
Komentarz
-
Ja Colgate nie mogę używać, bo pękają mi kąciki ust po niej, a już mam dość przypadłości dermatologicznych, by dokładać jeszcze to.
Stosuję Blend-a-med i przez lata zdążyłam wypróbować naprawdę sporo rodzajów tej pasty, 3D, z drobinkami, bez, ale nigdy mi nie podrażniły podniebienia ani kącików ust.
Komentarz
-
Cześć, ja od kilku lat używam pasty elmex na początku z powodu nadwrażliwości używałem zielonej teraz używam pomarańczowej, są na prawdę genialne... stan zębów mocno się poprawił co potwierdził mój dentysta. Dla lepszego efektu polecam korzystać z płynami do płukania
Komentarz
-
Pasta do zębów
Fluor jest niezbędny dla naszych zębów, tak więc nie jest szkodliwy. Za to szkodliwe jest połykanie pasty z fluorem, który dostając się do organizmu zaczyna czynić w nim spostoszenia - . Co do wyboru pasty, to najlepiej wybrać odpowiednią dla naszych zębów, do naszych ubytków. Jednak aby zęby były zdrowe należy regularnie sprawdzać stan uzębienia i nabieżąco leczyć. Ci ze Śląska mogą skorzystać z ortodony w Bielsko Białej . Pomoże on ocenić sytuację naszych zębów i na pewno pomoże przy wyborze odpowiedniej pasty.
Komentarz
Komentarz