Jakie są według Was najskuteczniejsze środki przeciwbólowe przy problemach z zębami? Stary, sprawdzony ibuprom (jakby ktoś nie kojarzył: ), jakieś inne popularne lekkie środki jak apap itp., czy od razu sięgacie po najmocniejsze działa typu ketonal?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Najskuteczniejszy środek przeciwbólowy?
Zwiń
X
-
To zależy od stopnia natężenia bólu. Jesli jest bardzo, ale to bardzo silny, to nie pozstoaje mi nic innego jak wziąć ketonal, a jeśli jest to tylko umiarkowany ból to najczęściej zażywam ibuprom. Jeśli to tylko pobolewanie, to staram się przeczekać, nie od razu faszerować się lekami. Tak jest najrozsądniej i najzdrowiej
-
Mi na ból zęba zawsze pomaga gardan, można go kupić bez recepty.Ostatnio edytowany przez gardimaxeczka; 09.06.2014, 10:58.
Komentarz
-
Wygląda na to, że na każdego działa coś innego. Więc nie można sobie nic polecać, każdy testuje różne przeciwbólowe na sobie i każdy wie najlepiej, co mu pomoże. Nie wiem, może jesteśmy poddani na jakieś konkretne składkniki, które są w danym leku. W każdym razie nie ufać reklamom, bo nie ma jednego cudownie uniwersalnego leku, który każdemu pomoże bez względu na wiek, stopień bólu itp....
Komentarz
-
Na każdego działa coś innego, to oczywiste. Jeszcze nie wynaleziono uniwersalnego leku przeciwbólowego, co każdemu pomoże. A po drugie, jak przez jakiś czas w sporych ilościach i często łykamy proszek jednej firmy, to nasz organizm się do niego przywyczaja. I przestaje reagować.
Komentarz
Komentarz