Witam. Mam problem już od dłuższego czasu z krwawiącym dziąsłem. Po wizycie u Pani stomatolog dowiedzialam sie ze trzeba sciagnac kamien i bedzie wszystko dobrze. Jestem już po sciagnieciu kamienia od 3 tygodni i w tym czasie mi nie krwawilo a od wczoraj krwawienie znowu sie pojawilo. Czego moze byc tego przyczyna ? dodam ze krwawienie pojawia sie nagle np. przy ogladaniu tv. przy szczotkowaniu bardzo krwawi. Od Pani stomatolog dowiedzialam sie ze mam mocno szczotkowac zęby a szczegolnie w tym miejscu przy dziąśle żeby cala krew wyplynela i zeby dziasla doszly do siebie ( bo mam nabrzmiale) czy waszym zdaniem to dobry pomysl ??
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Problem z krwawiącym dziąsłem.
Zwiń
X
-
Szczerze porada Pani stomatolog brzmi conajmniej dziwnie moim zdaniem. W trakcie ciąży moje dziąsła zrobiły się bardzo wrażliwe i zdarzały się częste krwawienia. Wymieniłam szczoteczkę na taką, która posiada miękkie włosie i zaczęłam używać płynu Listerin jako dodatkowo ochrona. Dopiero teraz mogę powiedzieć, że mam Na pewno nie szczotkowałabym ich na siłę. Przecież to je jeszcze bardziej podrażnia. Pamiętam, że używanie szczoteczki nie należało do rzeczy przyjemnych.Zamieszczone przez Natalia91 Zobacz postaWitam. Mam problem już od dłuższego czasu z krwawiącym dziąsłem. Po wizycie u Pani stomatolog dowiedzialam sie ze trzeba sciagnac kamien i bedzie wszystko dobrze. Jestem już po sciagnieciu kamienia od 3 tygodni i w tym czasie mi nie krwawilo a od wczoraj krwawienie znowu sie pojawilo. Czego moze byc tego przyczyna ? dodam ze krwawienie pojawia sie nagle np. przy ogladaniu tv. przy szczotkowaniu bardzo krwawi. Od Pani stomatolog dowiedzialam sie ze mam mocno szczotkowac zęby a szczegolnie w tym miejscu przy dziąśle żeby cala krew wyplynela i zeby dziasla doszly do siebie ( bo mam nabrzmiale) czy waszym zdaniem to dobry pomysl ??
Komentarz
Komentarz