Jak banki zapatrują się na osoby prowadzące działalność gospodarczą? Czy takie osoby nie są przypadkiem mniej wiarygodne ze względu na fakt generowania nieregularnych dochodów?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Prowadzenie firmy a pożyczki ratalne
Zwiń
X
-
Jeśli firma jest młoda to może mieć prpblem z uzyskaniem dofinansowania w banku. Wiem ponieważ sam jestem włascicielem firmy i miałem spore problemy z pozyskaniem pieniedzy na jej rozwinięcie.
Pomocą przychodzą wtedy firmy prywatne. Mają o wiele mniejsze wymagania jeśli chodzi o udzielanie kredytów. Jest sporo dobrych ofert pożyczek ratalnych. Możesz sobie sam zerknąć
Na stornie jest artykuł gdzie takich szukać.
-
Fajna reklama strony, ale ja zaczęłabym od czegoś początkowego, czyli… jakie podjąć kroki zanim zdecydujemy się na pożyczkę czy kredyt. Wstępne informacje o sobie pobierzemy z BIK-u. Taki raport możemy pobrać raz na pół roku zupełnie za darmo. Dzięki niemu dowiemy się jak wygląda nasza sytuacja finansowa, wystarczy samemu posiedzieć i przeanalizować. Zresztą to pozwoli nam się nie wygłupić przed pracownikiem, bo co, jeśli okaże się, że mamy niespłacone rachunki. Uważam, że bardzo dobrze jest korzystać z takich właśnie porównywarek, bo może nie są one super dokładne, ale zarysowują koszty tych dwóch produktów. Wiadomo, że w przypadku kredytów ciężko nawet wyliczyć zdolność kredytową, bo każdy przypadek jest indywidualny. O dokładne dane trzeba udać się do specjalisty z branży. W przypadku pożyczek wystarczy ustawić odpowiednio suwaki 😊 i wszystkie koszty powinny być pokazane. Zresztą tutaj mówimy o zupełnie innych stawkach, a najważniejsze jest, żeby trzymać się terminów. W tym tkwi całych sukces. Chociaż jeżeli poszukujesz pieniędzy na rozruch to najlepiej będzie jeśli spróbujesz uzyskać dofinansowanie z unii lub znajdziesz inwestora. Jest wiele targów starupowych, gdzie można zaprezentować swój pomysł i znaleźć chętnego na finansowanie naszego projektu. Jeszcze są takie platformy, gdzie ludzie dają pieniądze, jeśli chcą, żeby jakiś pomysł wszedł w życie i chcą z niego skorzystać
Komentarz
-
Mając swoją firmę zawsze możesz wziąć pożyczkę na firmę Firmy pożyczkowe w sumie dają pożyczki nawet w przypadku gdy wgl nie macie pracy więc w takim przypadku również nie powinno być problemów. Jeżeli potrzebowalibyście odpowiedniej oferty pożyczek firmowych to zobaczcie sobie . Są to bardzo wygodne pożyczki internetowe do 10 tys
Komentarz
-
Ja jestem bardzo zadowolony z programu PITAX - w tym roku co prawda po raz pierwszy z niego korzystałem ale jest prosty i przyjemny w obsłudze, wszystko od razu udało mi się wysłać, bez problemu zrobiłem sam. A pamiętam ze w ubiegłym roku trochę się męczyłem z tymi pitami. Więcej info o programie w tym filmiku: .
Komentarz
Komentarz