Handel w sieci powoli wypiera tradycyjną formę handlu. Co raz więcej sklepów zaczyna opierać swoją sprzedaż właśnie o sprzedaż internetową. Jeśli mamy sklep stacjonarny to trzeba poważnie się zastanowić nad możliwością handlu on-line. Nie jest to proste, ale istnieje dużo firm, które zapewniają wsparcie dla e-Commerce, takich jak np. . Dużo znanych sieciówek decyduje się na otwarcie tzw. showróomów, gdzie klienci mogą obejrzeć towar, ale zamówić go już przez internet, bo takie rozwiązanie zapewnia więcej korzyści.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Handel on-line, czy wyprze handel bezpośredni?
Zwiń
X
-
Faktycznie handel w sieci stał się obecnie bardzo modny. Widać, że sporo osób woli zrobić zakupy online z opcją dostawy do domu. To spora wygoda i możliwość przejrzenia wielu ofert bez wychodzenia z domu. Sklepy z żywnością pozostaną w większości stacjonarne z dodatkową możliwością dostarczenia produktów do domu. Prowadziłam spory sklep stacjonarny przez 10 lat, ale od dwóch swoją działalność prowadzę jedynie w internecie. Postawiłam halę namiotową oraz zdecydowałam się na przewóz ładunków drobnicowych na terenie kraju. Nawiązałam współpracę z firmą transportową Odeszły mi koszty utrzymania sporej powierzchni sklepowej. Promuję się w sieci i zyski są lepsze niż w sklepie stacjonarnym.
Komentarz
Komentarz