To twoja pierwsza wizyta na forum dentystycznym! Możesz się zarejestrować
aby tworzyć nowe wpisy. Kliknij "Zarejestruj się" - powyżej, aby dołączyć do naszej społeczności. Przeglądaj nasze posty wybierając interesującą cię kategorię. Forum dzieli się na specjalistów i osoby bardziej lub mniej związanych z branżą stomatologiczną.
Miał rację, zwłaszcza jeśli to widział i mógł zbadać. Jeśli to krwawienie będzie się powtarzać w ciągu kolejnego tygodnia to trzeba będzie zrobić rtg (rtg można już teraz) i ewentualnie zrobić rewizję tej rany tzn. w znieczuleniu wyczyścić zębodół. Być może ziarnina zapalna pozostawiona w zębodole daje takie objawy.
Teraz kolejny raz poleciała krew i zrobił sie tak jak gdyby skrzep... W nocy było tak samo i rano już tego "skrzepu" nie było i wszystko było ok. Zastanawia mnie czy takie krwawienie jest normalne?? Teraz to wyleciało i trochę pobolewa.. Byłem dziś u dentysty (ale nie u tego który mi to robił) i powiedział że jeśli nie leci cały czas krew to jest ok, ale jakos mnie to nurtuje..
Jeśli to krwawienie ustaje, to raczej nie ma powodu do niepokoju. Gojenie dziąsła może potrwać około 2 tygodni i w tym czasie może jeszcze boleć ta okolica. Natomiast kość goi się i przebudowuje jeszcze przez kilka miesięcy, ale to już odbywa się bezboleśnie.
Witam, miałem wyrywany korzeń-dolna 5 - w poniedziałek (12.2010r), dziąsło mam zszyte i dziś w nocy leciała mi z niego krew czy to normalne?? Może w nocy zahaczyłem jakoś albo położyłem się na ten bok i naruszyłem...nie wiem. Bólu jako takiego nie mam, czasami coś się tam upomni i zakuje i chwilkę poboli. Zrobiła mi się z tego wszystkiego afta ale czytałem ze to normalne. Mam wrażenie ze jeden szew mam jakiś luźny ;/ ale może już jestem przewrażliwiony. Dodam ze jak pije coś i przytrzymam tam napój to lekko pobolewa ;/
Moje pytanie: ile czasu potrzeba na zagojenie takiej rany i czy te krwawienie to coś normalnego czy nie??
Proszę o pomoc
Zostaw komentarz: