Jakieś 3 lata temu miałam kanałowo leczone obie dwójki z przodu, skończyło się na tym że dentysta usunął mi nerwy i zabezpieczył a zęby zostały otwarte.
Wszystko było dobrze, nawet nie myślałam o tych zębach a teraz będąc w 7 mc ciąży musiałam usunąć górną lewą piątkę, i przy okazji dentysta napomniał mi o owych dwójkach i miałam je za jakieś 2 tygodnie robić, a tu bach... jadłam sobie frytki i nagryzłam jedną z dwójek i została mi w ustach, podczas gdy korzeń tkwi w środku dziąsła;(
Dosłownie jutro o 13:40 mam wizytę u dentysty, miałam iść na kontrolę gojącej się rany po zębie a pójdę z niespodzianką;(
Czy dentysta od razu usunie mi pozostałość po zębie?
Siostra mówiła mi że może będzie chciał go odbudować albo coś...
Nie wyobrażam sobie chodzić ileś tygodni bez dwójki;(
Wszystko było dobrze, nawet nie myślałam o tych zębach a teraz będąc w 7 mc ciąży musiałam usunąć górną lewą piątkę, i przy okazji dentysta napomniał mi o owych dwójkach i miałam je za jakieś 2 tygodnie robić, a tu bach... jadłam sobie frytki i nagryzłam jedną z dwójek i została mi w ustach, podczas gdy korzeń tkwi w środku dziąsła;(
Dosłownie jutro o 13:40 mam wizytę u dentysty, miałam iść na kontrolę gojącej się rany po zębie a pójdę z niespodzianką;(
Czy dentysta od razu usunie mi pozostałość po zębie?
Siostra mówiła mi że może będzie chciał go odbudować albo coś...
Nie wyobrażam sobie chodzić ileś tygodni bez dwójki;(
Komentarz