Odkąd tylko pamiętam, zawsze miałam problemy z zębami. Także często odwiedzam dentystów, bo wciąż coś się dzieje. Moje zęby są prawie wszystkie po połowie uzupełnione plombami, a do tego mam krzywe przednie zęby. Dentystka śmiała się, że pewnie dwa jak nie trzy świetne auta bym kupiła za te pieniądze, które musiałam wydać na zęby, które i tak wciąż coś nowego 'wymyślają'. Szczerze mówiąc już mam trochę dość tego i zastanawiam się nad zastąpieniem większości zębów właśnie implantami. Wie ktoś może czy jest taka możliwość by ktoś usunął tyle zębów i wstawił implanty? A może ktoś zna coś lepszego niż ta technika? Chciałabym mieć już spokój z tym i chodzić jedynie na wizyty kontrolne. Orientuje się ktoś może ile również wyniosłaby taka sprawa? Słyszałam, że takie zabiegi można robić chirurgicznie.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Implanty - czy to dobre rozwiązanie?
Zwiń
X
-
Implanty obecnie są chyba jedną z lepszych tego typu opcji. Sam osobiście ich nie mam, za to mam znajomych, którzy zdecydowali się na implanty i nie żałują. Przede wszystkim z czysto ludzkego punktu widzenia - bardzo estetycznie się one prezentują i nie sprawiają problmeów. Może to i jest wydatek, ale jak sama przyznałaś ciągle masz problemy z zębami, więc lepiej zainwestować raz i mieć spokój. Zwłaszcza, ze sami dentyści przyznają, że jest to bezpieczna metoda i nie ma co się obawiać.
-
Niestety ceny takich implantów zaczynają się od 1200zł. Ja jeden taki mam wstawiony (dwójkę przednią). Trochę jest z tym zachodu ale trzyma się ładnie i leczyć nie trzeba.
Robiłam je sobie w takiej łódzkiej klinice (jak chcesz więcej informacji to ). Trochę to zajęło, bo najpierw wwiercali implant, potem śruba i na samym końcu sama korona. Więc jeśli się zdecydujesz na implanty to jeden to co najmniej 4 miesiące. Ale efekt końcowy jest tego warty
Komentarz
Komentarz