Witam , mianowicie problem polega na tym,że wypadła mi biała plomba , jakieś kilka miesięcy temu , ból był niesamowity , nocami nie spałam aż w końcu w czerwcu poszłam do dentystki (poleconej przez znajomą) , ona założyła mi trutkę i powiedziała że konieczn ejest leczenie kanałowe . po 2 tygodniach zmieniłam dentystkę , gdy poszłam do niej na wizytę , okazało się że tamta tak mi tą trutkę założyła że ząb się wcale nie zatruł , i ona założyła mi kolejną trutkę , po 2 tygodniach znowu poszłam, ząb już był zatruty gdyż nic nie czułam jak mi wierciła , ale gdy zaczęła mi oczyszczać kanały , ból był tak silny jak mi wkładała te igły , że krzyczałam , okazało się że mam stan zapalny w kanałach - JAKI JEST TEGO POWÓD ? MOŻE KTOŚ WIE ? CHODZI O TEN STAN ZAPALNY , SKĄD ON SIĘ TAM WZIĄŁ ? , i po tym jak mi oczyszczała te kanały i powiedziałą o tym stanie zapalnym to włożyła mi lek , tlenek cynku czy coś takiego , że niby ma mi wyleczyć to zapalenie, i na następnej wizycie ma mi znowu czyścić te kanały , a tego tlenku jest coraz mniej w zębie i mnie dzisiaj zaczął boleć , bo odkrył mi się kawałek tej dziury co była zaklejona , a i mam ubytek , bo mi się wykruszyła 1/3 zęba z boku, ale to przed pojsciem do dentysty . TEN ZĄB TO GÓRNA 5 . Czy ten tlenek mi pomoże i już nie będzie mnie bolało kolejne czyszczenie kanałów ?? Z góry dziękuję za odpowiedź .

Komentarz