Witam mam założony most niecały rok czasu na gorze od prawej 2 ,do lewej 5 włacznie. Oparty jest na trzech filarach 2,1,i 5 ,wszystkie są na wkładach korzennych z włókna szklanego . Problem w tym że już trzy razy w tym roku robiły mi się stany zapalne na zębach 1 i 2 ,po antybiotykach i leczeniu kanałowym ,clindamycin 600 i metronidazolem ,na ogól przechodziło .W ostatni piątek miałem poprawiany most ,był niedopasowany ,lekarka przeleczyła mi 1 i dodała jeszcze jakiś materiał mta ,ponieważ było podejrzenie o perforacje kanału.Niestety po osadzeniu mostu na stałe na drugi dzień zaczeło boleć pod naciskiem na zębach 1lub 2 ,oraz boleć dziąsło od spodu oraz przy koronie 2 ,dentystka mówiła ze przejdzie i tyle, .Niestety nie przeszło i w poniedziałek udałem sie do przychodni gdzie stwierdzili stan zapalny i przepisali antybiotyk clindamycin 600 na 6 dni ,i kazała zrobić zdjecia .Po antybiotyku nie przeszło pobolewa dalej ,lekarka widząc zdjecia skierowała mnie do kliniki chirurgi szczękowej w Krakowie ,ale ogólnie nic dokladnie niewiem na czym stoje ,czy mógłby mi ktoś powiedzieć co na zdjęcu widać ,z góry dziękuje.dodam że bardzo zależy mi na utrzymaniu mostu
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Proszę o porade ,ból 11i 12
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez VIP DENTAL.pl Zobacz postaNa zdjęciu widac niewiele tych zębów które by nas interesowały, ale to co widac to nie wygląda zbyt dobrze.Załączone pliki
Komentarz
Komentarz