witam, mam problem z podjęciem decyzji co do implantów. Nie mam 2 zębów 5 i 6 na górze po lewej stronie. Nie byłam jeszcze na żadnej konsultacji i nie wiem czy potrzeba wkręcic 2 implanty, czy robi sie jakiś most. Prosze o poradę.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
implanty?
Zwiń
X
-
Jedną z opcji odbudowy brakujących dwóch zębów obok siebie jest zamocowanie dwóch koron protetycznych na jednym implancie w postaci tak zwanego jednobrzeżnego mostu protetycznego.Jednak w większości tego typu braków zębowych, przede wszystkim w odcinkach bocznych jak u Ciebie, wszczepienie dwóch implantów i wykonanie na nich dwóch koron jest jedynym akceptowalnym i trwałym rozwiązaniem.
-
Re: implanty?
Zdecydowanie lepszym wyjściem będzie most niż dwie korony. Wtedy wystarczy jeden implant, co nie będzie negatywnie przekładać się na samopoczucie, a może znacznie skrócić czas trwania zabiegu i oczywiście koszty. Tak naprawdę wszystko zależy od tego, w jakim stanie jest Twoja tkanka kostna, a także czy nie będzie innych miejscowych przeciwwskazań do przeprowadzenia takiego zabiegu. Pacjenci często czują przed dentystą, ale im szybciej rozwiążemy problem z brakującym zębem tym lepiej dla pozostałych.
Komentarz
Komentarz