Dzień dobry.. Mam straszliwy problem otóż na moich przednich zębach górnych : jedynkach, dwójkach czasem, trójkach - mam pojawiające się biały plamy - które nie są symetryczne. Wygląda to strasznie! Pojawiło się to zdaje się trochę po pojawieniu się zębów stałych.. mam to od kiedy pamiętam! Miałam już to chyba w wieku 10 lat. Nie wiem co robić.. Byłam u dwóch dentystów : jedna pani dała mi maść która nic nie pomogła, drugi pan powiedział że to fluoroza i nie da się NIC z tym zrobić! Jednak nie bardzo chce w to uwierzyć - ponieważ nie widziałam nigdy człowieka który by miał ten sam problem co ja! Te plamy pojawiają się zauważyłam - kiedy oddycham przez usta - ktoś mógłby powiedzieć : to proszę oddychać cały czas przez nos. No, ale one pojawiają się już po krótkiej rozmowie! ;( To bardzo krepujące- wygląda to ohydnie i wygląda jakbym w ogóle o zęby nie dbała! Próbowałam już wszystkiego myłam zęby z 5 razy dziennie, płukałam, nie jadłam słodyczy (myśl była taka ze może to próchnica- aczkolwiek jak chodzę do dentysty - to oni ŻADNEJ próchnicy nie widzą.. :[), odstawiłam fluor. I po prostu jestem załamana.
Jeśli jest taka potrzeba mogę wysłać zdjęcie
Bardzo proszę o pomoc
(przepraszam może za zbytnią chaotyczność tej wypowiedzi )
Jeśli jest taka potrzeba mogę wysłać zdjęcie
Bardzo proszę o pomoc
(przepraszam może za zbytnią chaotyczność tej wypowiedzi )
Komentarz