Witam wszystkim mam na imię Marina i mam 18 lat i proszę o pomoc i może kilka słów otuchy
. Pewnego dnia podczas jedzenia, pękła mi jedna ścianka zęba po czym skruszyła mi się jeszcze plomba która odkryła krater 
ząb nie bolał więc nie spieszyłam się do dentysty
. Nie pomagało mi też to , że moje doświadczenia z lekarzami są dość bolesne długie i płaczliwe . Ale w końcu zebrałam się w sobie, poszłam do pani doktor z duszą na ramieniu, dentystka przy czyszczeniu stwierdziła iż jest on jeszcze trochę żywy ale nadaje się do leczenia kanałowego i trzeba go zatruć. Wszystko było by ok gdyby nie ostatnie moje osobiste oglądanie zębów, zauważyłam że przy też zatrutej 6 w miejscu gdzie jest trutka i dotyka ona dziąsła zrobiło się ono szare wręcz sine , trochę boli przy silnym dotyku czy silniejszym gryzieniu...przestraszyłam się strasznie i teraz moje pytanie czy to jest normalna reakcja dziąsła na trutkę czy mam migiem iść do lekarza?.
Zawsze miałam problemy z zębami,jak byłam mała na słowo dentysta reagowałam histerycznie, ale teraz chce to zakończyć i dbać o to co widać na pierwszy rzut oka czyli uśmiech; D
Edit.
Dorzucam zdjęcie rtg niestety nie mam skanera i to jedyne co mi przyszło do głowy ;> <zdjęcie 6,7 i schowanej 8>

ząb nie bolał więc nie spieszyłam się do dentysty

Zawsze miałam problemy z zębami,jak byłam mała na słowo dentysta reagowałam histerycznie, ale teraz chce to zakończyć i dbać o to co widać na pierwszy rzut oka czyli uśmiech; D
Edit.
Dorzucam zdjęcie rtg niestety nie mam skanera i to jedyne co mi przyszło do głowy ;> <zdjęcie 6,7 i schowanej 8>
Komentarz