Staram się dbać o higienę jamy ustnej ale za każdym razem na kontrolnej wizycie mam nowe ślady próchnicy, dlatego tak się dzieje?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Od czego próchnica zębów?
Zwiń
X
-
Może nie dbasz odpowiednio o higienę? Bo to że myjesz zęby 2 razy dziennie może nie wystarczyć a próchnica zębów rozwija się w jamie ustach dzięki resztkom węglowodanów pozostających w niej po spożyciu produktów w nie bogatych , a nitkujesz zęby, czyścisz przestrzenie międzyzębowe?
-
Może zbyt często jesz słodycze. Też miałem ten problem, mimo częstego mycia zębów. Teraz noszę ze sobą mały płyn do płukania z fluorem i zawsze po zjedzeniu jakichś cukrów staram się chociaż przepłukać zęby, jeżeli nie mogę ich od razu umyć
Komentarz
-
Przyczyn próchnicy jest naprawdę dużo, a do głównych nalezą niestety nasza dieta i nieprawidłowa higiena jamy ustnej. Wielu osobom wydaje się, że wystarczy pospiesznie wyszczotkować zęby, a powinno się oprócz niego nitkować przestrzenie międzyzębowe, czyścić język i płukać jamę ustną płukanką. Dobrą opcją jest stosowanie także różnych produktów uzupełniających codzienną higienę jamy ustnej. Sam kilka wypróbowałem i moim zdecydowanym faworytem okazał się żel Haxyl. Nie tylko zapobiega próchnicy, ale też innym chorobom przyzębia oraz ogranicza odkładanie się kamienia nazębnego. Fajna i niedroga opcja
Komentarz
-
Zamieszczone przez bartolini Zobacz postaPrzyczyn próchnicy jest naprawdę dużo, a do głównych nalezą niestety nasza dieta i nieprawidłowa higiena jamy ustnej. Wielu osobom wydaje się, że wystarczy pospiesznie wyszczotkować zęby, a powinno się oprócz niego nitkować przestrzenie międzyzębowe, czyścić język i płukać jamę ustną płukanką. Dobrą opcją jest stosowanie także różnych produktów uzupełniających codzienną higienę jamy ustnej. Sam kilka wypróbowałem i moim zdecydowanym faworytem okazał się żel Haxyl. Nie tylko zapobiega próchnicy, ale też innym chorobom przyzębia oraz ogranicza odkładanie się kamienia nazębnego. Fajna i niedroga opcja
Komentarz
Komentarz