Jakie wybraliście studia - zaoczne czy dzienne? Ja idę na Europejską Uczelnię w Warszawie, która ma bardzo ciekawą ofertę dla studentów, np. . Można tam studiować zaocznie albo w trybie dziennym, jak kto woli.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Studia zaoczne czy dzienne?
Zwiń
X
-
Najlepiej zorientować się, która opcja będzie dla nas lepsza, a jak planujemy jeszcze pracować, to oczywistym jest, że studia zaoczne będą bardziej odpowiednie. Można też dla zwiększenia swoich szans na rynku pracy pomyśleć o , bo jak wiadomo, znajomość języków jest teraz mocno nobilitowana przez pracodawców.
Komentarz
-
Według mnie studia dzienne dają dużo wieksze możliwości (stały kontakt ze środowiskiem akademickim) i są znacznie bardziej prestiżowe (większe wymagania). Ze względów logistycznych jest trudna (i na pewno emocjonalnie wyczerpująca), ale jak widać ze znalezionego przeze mnietekstu - do zrobienia
Komentarz
-
Studia dzienne są na pewno przyjemniejsze, dają więcej wiedzy i przyjemnych wspomnień. Praca i studia zaoczne pozwalają szybciej wejść w “prawdziwe życie” i zdobyć doświadczenie. Myślę jednak, że np. medycyny nie da się studiować zaocznie. Wszystko zależy od kierunku i chęci.
Komentarz
Komentarz