Proszę Was, byście podzielili się swoimi doświadczeniami jeżeli chodzi o docieplenie domu. Jakich materiałów używaliście, jaka jest ich skuteczność, czy jesteście zadowoleni?! Zastanawiam się, czy taki styropian będzie odpowiedni . Stosował ktoś go?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Docieplenie domu
Zwiń
X
-
Tylko jak jż ocieplisz dom, to pamiętaj ,ze mozesz mieć mega suche powietrze , zwłaszcza w okresie grzewczym . Ja tez mam ocieplony dom i często te powietrze musze nawilzac za pomocą oczyszczacza z nawilżaczem . Przy okazji z powietrza mam usuwane alergeny
-
Rozumiem, że liczą się oszczędności ale ocieplanie domu to nie kupno świątecznego swetra - ma to nam służyć przez wiele sezonów. Znajomi zrobili wszystko po taniości więc po roku musieli poprawiać. To się zwyczajnie nie opłaca. W dom warto inwestować.
Komentarz
-
Myślę, że istotnym elementem ocieplenia domu są okna, zwłaszcza te dachowe, bo przez dach ucieka bardzo dużo ciepła. Czytałem, że jedna z lepszych izolacji zapewniają . Oczywiście istotna też jest wełna lub styropian, który podłożymy pod elewację i fundamenty, ale odpowiednio dobrane okna tez robią robotę
Komentarz
Komentarz