Mam pytanko mam w gornej 3 i 1 bardzo malutkie dziurki wielkosci czubka cienkiej igielki czy idzie je jakos zliwidowac pastami lub czyms podobnym.Po ciazy strasznie oslabily mi sie zeby i zaczely sie doslownie sypac.Mam juz plombe przy plombie i kolejne plombowanie poprostu mnie oslabia.Moze panikuje ale juz mam dosc dentysty chociaz odwiedzam go co miesiac i walcze z zebami i dziurami.Aaaaaaa i jeszcze jedno przy plombach swiatloutwardzalnych robia mi sie brazowe plamki czy mozna to usunac pastami wydaje mi sie ze to nie sa dziury I przy okazji jeszcze jedno pytanie mam do usuniecia korzen pamietam ze przy plabowaniu jak jeszce byl zab przy czyszczeniu mialam wrazenie ze lamia mi sie kosci w nosie i glowie.Po jakims czasie zab i tak sie rozlecial.Teraz chce to usunac i mowie dentystce o obawach bo pamietam plabowanie prosilam o skierowanie na przeswietlenie tej gornej 5 a Pani dentystka powiedziala ,ze sprobujemy bez niczego to wyrwac.Mam pytanie czy moge bez skierowania zrobic sobie przeswietlenie?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Małe dziureczki
Zwiń
X
-
1) Niestety próchnicy nie da się usunąć szczoteczką i pastą, przy solidnym myciu zębów można jedynie zatrzymać dalszy jej rozwój.
2) Brązowe plamy wokół plomb światłoutwardzalnych to prawdopodobnie próchnica wtórna, świadczy to o nieszczelności brzeżnej wypełnienia, które kwalifikuje się do wymiany.
3) Można wykonać prześwietlenie bez skierowania.
-
Zamieszczone przez lek.dent.Ania Zobacz posta2) Brązowe plamy wokół plomb światłoutwardzalnych to prawdopodobnie próchnica wtórna, świadczy to o nieszczelności brzeżnej wypełnienia, które kwalifikuje się do wymiany.
Komentarz
Komentarz