Własnie zajrzalam w głąb moich zębów za pomoca małego lustereczka i obejrzałam jedynki, gdyz przez jedną z nich przebijał się czarny kolor i doznałam szoku. Z jednej strony gdzie łączy się z drugą jedynką jest baaardzo duza próchnica na cała dlugosc zeba i od strony dwójki tez zrobila się dziura jakby za bardzo byly ściśnięte. I tu pytanie czy dentysta jest w stanie uratowac tego zeba???? Chodzilam ost duzo do dentystów i zaden nic o tym nie wspomniał, a wydaje mi się ze to najwazniejsze zeby bo najbardziej widoczne. Jestem załamana bo niedługo rodze, a przy karmieniu piersią stan zebow sie pewnie pogorszy L
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
czy tą jedynke da się jeszcze uratowac??
Zwiń
X
-
Czasem dbamy za mało. Czy używa Pani nici dentystycznej do czyszczenia przestrzeni międzyzębowych?
Czasem psują się mimo że o nie dbamy dlatego warto conajmniej raz w roku odwiedzić swego stomatologa by wyłapał ubytki gdy się zaczynają.
Dobra plomba nie powinna wypaść, ale jeśli jest już mało zęba w zębie (a więcej plomby) to często wykonujemy wzmocnienie np. z włókna szklanego i koronę porcelanową.
Komentarz
Komentarz