Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wybielanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• VIP DENTAL.pl
    odpowiedział(a)
    TO prawda. Zęby po profesjonalnym wybielaniu są odwodnione i chłoną wszystko przez około tydzień. Wtedy obowiązuje biała dieta. Potem też trzeba uważać ale w mniejszym stopniu.
    Są ponadto nadwrażliwe. U różnych pacjentów różnie się to manifestuje niektórzy czują lekki ból po wybielaniu, niektórzy nic nie czują.

Zostaw komentarz:

• MatyldaM
    odpowiedział(a)
    Właśnie wybielania laserem sie bałam....

Czy są jakieś efekty uboczne? Podobno po zabiegu trzeba bardzo uważać na to co sie je, bo zęby wszystko chłoną...

Zostaw komentarz:

• VIP DENTAL.pl
    odpowiedział(a)
    Ciężko o satysfakcjonującą odpowiedź. Zwykle pasty wybielające zawierają środki ścierne i zwykle te pasty dają dobry efekt, Jednak ścierają szkliwo.
    Czasem lepiej wybielić u dentysty np laserem i mieć spokój na dłuższy czas.

Zostaw komentarz:

• MatyldaM
    rozpoczął temat Wybielanie

Wybielanie

Witam, piszę tutaj jako pacjent, więc się na niczym nie znam...na codzień studiuję na UM, ale nie stomatologie, ani techniki dentyst. Chciałam zadać pytania, które nigdy zabieganemu dentyście w gabinecie nie bardzo jest jak zadać....
    Nie wiem czy mogę operować nazwami, żeby nie robić zbytniej reklamy,
    interesuja mnie pasty wybielające: czy Yotuel pasta i Rembrandt pasta są do wybielania czy do podtrzymania efektu wybielania? Ja nie miałam wybielania u dentysty, moje zęby są ok, ale oczywiście chciałam żeby były jeszcze ładniejsze...ja mam raczej słabe, żółte szkliwo, to że one ładnie wyglądają, to dzięki dbałości i nie oszczędzaniu na dentystach, pastach...ale tak jak mówiłam, chciałam je jeszcze dobielić....nie zamierzam stosować jakiś kwasów z nakładkami na noc, bo wydaje mi sie to zabójcze...więc chciałam sięgnąć po najdroższą dostępną pastę, ale zanim odchudzę portmonetkę chciałam sie właśnie dowiedzieć czy ww właśnie temu służą?
    2. Pyt- cztałam, że pasty pieniące się zawierają szkodliwe detergenty?
    Jak znaleźć pastę bez niebezpiecznych niepotrzebnych ulepszaczy?
    ps. nie mam nadwrażliwości
    Wiem, że ludzkość ma pilniejsze pytania, dlatego będę wdzięczna jesli w wolnej chwili udzieli mi na nie odpowiedzi znawca tematu. Pozdrawiam.
Pracuję...
X