Mieszkam w Krakowie i szukam dentysty, który zrozumie dentofoba - bo po prostu trafiam na lekarzy , którzy to ignorują i myślą że to fanaberia!
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Dentofobia-jak nad nią zapanować
Zwiń
X
-
Mój na przykład spowodowany jest wspomnieniami ze szkoły. Jak na lekcji wpadała nagle piguła i wyczytywała nazwiska nieszczęśników Wiertła obracały się powoli, trwało wszystko w nieskończoność. A o znieczuleniu zapomnij, tylko czymś tam psokały, niby miało zmrozić, a dawało...g....
Komentarz
-
mi dentofobia calkowicie minela po zmianie stomatologa. Wczesniej uciekalam z gabinetu. Teraz mam 16 lat i po raz pierwszy dalam sobie znieczulic igla u nowej panii stom. Dzieki neij to wgl. juz nawet z "checia" ide do chirurga szczekowego na wyrywanie 8mek Moglabym polecic pania stom. z Piekar Slaskich.
Komentarz
-
Ehh... Niestety, ale wiele szkolnych lekarzy stomatologów postępowało wręcz niehumanitarnie wobec uczniów którzy nie znali dobrze swoich praw- i nie ukrywajmy, ale oszczędzali pieniądze na znieczuleniach. Dentysta ma obowiązek podać znieczulenie na żądanie pacjenta przy prawie każdym zabiegu.
Ja byłam kilka dni temu u stomatolożki. Dobrze wiedziała, że ząb mnie strasznie bolał przy nagryzaniu a ta siadła obok i już z wiertłem do mojej buzi. A ja "a znieczulenie to gdzie? Nie dam się tknąć bez znieczulenia- i tak wystarczająco się nacierpiałam!". A ona do mnie "Jak pani będzie za każdym razem znieczulenia żądać to pani zębów nie wyleczę". Ja "Ma pani obowiązek mi podać znieczulenie na żądanie i owszem- znieczulenie nie przeszkadza w leczeniu a pomaga, i jeśli chce sobie pani na mnie zaoszczędzić to po moim trupie.". Z wielkiej łaski dała mi znieczulenie.
Komentarz
Komentarz