Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Powrót z depresji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Powrót z depresji

Dzień dobry, mam 23 lata i mieszkam w Poznaniu.

Pochodzę z patologicznej rodziny, bieda, długi, brak dbania o dzieci i tym podobne. Od wieku młodzieńczego borykam się z uzębieniem, a przez ostatnie 3 lata depresja zrobiła swoje i w rezultacie straciłem 4 zęby ( korzenie nie są zagojone i nie były usunięte) reszta jest w ciężkim stanie i tak naprawdę jedynie górne trójki są w stanie dobrym( mowa o łuku górnym).

Szczerze mówiąc wstyd mi z całego serca, borykam się z bólem od długiego czasu, dochodzi krwawienie każdej nocy, gdyż korzenie zębów nie zostały usunięte ale nie potrafiłem ze wstydu poprosić specjalistę o pomoc i sam wyrwałem zęby jakkolwiek to brzmi. Również ze względów finansowych bowiem miałem na głowie utrzymanie 6 osobowej rodziny jako syn, później doszedł kredyt dla rodziców i nigdy pieniędzy nie wystarczyło by naprawić cokolwiek mimo dwóch prac.

Moje życie zmieniło się jednak, odciąłem się od rodziny, po 2 latach poznałem nową partnerkę i jestem naprawdę szczęśliwy w życiu. Odnalazłem jego sens, w tym miesiącu nadpłaciłem cały kredyt I jestem wolny od długów.

Jedynym moim marzeniem jest normalne życie, dziś bowiem boję się patrzeć ludziom w oczy, rozmawiać z nimi, a nie uśmiecham się już od 4 lat. Wstyd mi. Najzwyklej w świecie czuję wstyd i boję się otwierać usta i ukrywam uśmiech nawet przed miłością mojego życia, która mimo wszystko jest przy mnie i była w najgorszych chwilach. Chcę potrafić się do niej uśmiechnąć i wieść normalne życie.

W grudniu 2024 wracam z 3 miesięcznej delegacji, po splaceniu długów i kredytu zostaje mi 15tys zł, które chciałbym przeznaczyć na uzębienie. Nie wiem jednak czy z taką kwotą jestem w stanie cokolwiek zmienić, czy warto zaczynać. W czerwcu 2025 będę w stanie dołożyć na ten cel kolejne 30-40tys zł.

Moje pytanie brzmi czy mogliby Państwo polecić specjalistę, który mógłby mi pomóc? Czy jestem w stanie cokolwiek zmienić za kwotę 15 tys zł w obecnym roku? Czy przeprowadzić ekstrakcję wszystkich górnych zębów i wstawić pełen łuk zębowy na implantach? Zależy mi chociaż na przednich górnych zębach od 4 do 4. Bardzo krępuję się i przejmuję się tym tematem, a naprawdę nie wiem jak się za to zabrać.

Z góry z całego serca dziękuję za wszelaką pomoc!

Ostatnio edytowany przez Chłopak; 20.11.2024, 19:05.

I'm so sorry to hear about your struggles. it takes a lot of courage to share such a personal story. Growing up in a challenging environment, especially one where essential needs like oral hygiene were overlooked, can leave lasting effects. Coupled with the weight of family debts and the emotional toll of depression, it’s no wonder you felt overwhelmed.

It's inspiring, though, that you’re taking steps to move forward despite these hardships. Remember, you’re not alone, and support is available, whether through therapy, financial counseling, or even small steps like tackling your current challenges. If you’re a student dealing with stress and responsibilities, services like [url=https://do-my-assignment.co.uk/]do my assignment service[/url] can ease your academic burden and give you space to focus on rebuilding your life.

Stay strong—you’ve already come so far, and brighter days are ahead.

Komentarz

Pracuję...
    X