No właśnie jak to rozwiązujecie idąc z dzieckiem do dentysty ? Mój miał anginę ropną ale dalej coś go tam boli i wyszło że jak zaleczymy chorobę to trzeba będzie iść jeszcze do dentysty z bólem zęba, ale wiem co mnie czeka - panika. Jakie macie sposoby na dziecko żeby się uspokoiło podczas wizyty u dentysty i może, żeby nie bało się tak iść do niego ? Bo niestety wizyta jest konieczna.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Z dzieckiem do dentysty ?
Zwiń
X
-
Nie ma skutecznego sposobu na przekonanie dziecka, żeby nie histeryzowało u dentysty. Można oczywiście próbować przekupić czymś, co dziecko lubi, a dostanie po wizycie, jak będzie grzeczne, ale najlepiej jest nie oszukiwać i wytłumaczyć spokojnie dziecku, po co jest ta wizyta, czy chce, by zęby dalej bolały czy nie. A jeśli boi się bólu z powodu borowania itd., to można poprosić o bezpieczną formę znieczulenia. Teraz dzieciom rzadko daje się zastrzyki, a zamiast tego są żele i maści znieczulające, które wolniej działają niż strzykawka, ale nie wywołują ataku paniki.
Komentarz
-
musisz znaleźć sprawdzonego dentyste, np. z polecenia znajomych. dentysta dziecięcy musi mieć dobre podejście, bo bez tego bedzie zle.. z jakich okolic jesteś?? Na śląsku polecam z dzieciakami (i nie tylko) udać się do Atrii - - naprawdę świetne podejście mają
Komentarz
-
Że to tylko wydaje się straszne a w rzeczywistośtci to tylko siedzenie na fotelu
Ostatnio edytowany przez lukaszglinek; 05.11.2018, 19:29.
Komentarz
-
Niestety ale jeśli dziecko będzie miało przykre doświadczenia w związku z wizytami u dentysty to potem trudno bedzie je przekonać do takich wizyt. Dobrze jest zorientowac się czy stomatolog ma doświadczenie w pracy z dziećmi oraz czy ma do nich podejście.
Dzieki temu dziecko nie będzie tak mocno wystraszone.
Komentarz
-
Matyllda Ma rację, bardzo ważne przy wizytach z dziećmi u stomatologa jest jego podejście do małych pacjentów. Ja z dziećmi chodzę do Eurodental w Warszawie. Poleciało nam ten gabinet wiele osób i jesteśmy zadowoleni , a dzieci z przyjemnością chodzą na wizyty.
Komentarz
Komentarz