Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Implant jedynki, a zatrzymana trójka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Implant jedynki, a zatrzymana trójka

Witam Państwa,

Szanowni Państwo. Zwracam sie do Was z prośbą o pomoc.Otoz sprawa wyglada nasteujaco. Wiele lat temu mialem incydent w ktorym uszkodzona zostala prawa jedynka. Na poczatku mialem zalozony aparat zeby obnizyc korzen i na jego podstawie odbudowac jednynke. Niestety Pani stomatolog nieprofesjonalnie podeszla do temtu, bo korzen okazal sie pekniety czego pani stomatolog nie zobaczyla na RTG i dlatego byl aparat zalozony z poczatku zeby obnizyc korzen.Takze korzen nadaje sie do ekstrakcji. W tym samym czasie okazalo sie tez , ze mam zatrzymana praw trojke. Mialem robione chirurgiczne odsloniecie podniebienia i zab byl jakis czas prostowany za pomoca aparatu.. Z pewnych przyczen porzucilem leczenie i sytuacja wyglada na ta chwile w nastepujacy sposob. Zatrzymana trojka jest w polowie wyprostowana, korzen z jedynki nadaje sie do ekstrakcji. Moje pytanie brzmi czy musze najpierw miec zalozony znow aparat i wpierw wyprostowac zatrzymana trojke do konca i dopiero pozniej robic implant jedynki czy jakis most, czy mozna zrobic to tak zebym mial ta jedynke zrobiona najpierw a popzniej zalozyc aprat i prostowac do konca trojke. Sprawa jest dla mnie pilna bardzo w ciagu 3 miesiecy musze miec ta jedynka wstawiona, kwestia prostowania trojki nie jest taka istotna najwazniejsze abym mial zrobiona najpierw jedynke, a potem na spokojnie moge prostowac ta trojke o ile jest taka opcja. Prosze o porady jak to ugryzc zeby jak najszybciej miec ta jedynke zrobionai czy implant czy most czy moze inna metoda ?

Bardzo dziekuje goraco za porady z gory i pozdrawiam
    Ostatnio edytowany przez Sebastian 750Li; 24.03.2025, 16:31.

A skąd jestes? Jeśli z Krakowa, polecam umówić się na konsultacje do doktora Adama Balczyńskiego , przyjmuje w scandinavian clinic. przyjeżdzają do niego ludzie z całej Polski. To wybitny fachowiec z dziedziny chirurgii dentystycznej oraz implantologii. Bardzo fajny, miły Pan doktor, naprawde szczerze polecam. Na pewno doradzi Ci najlepiej!

Komentarz

Pracuję...