Zamieszczone przez VIP DENTAL.pl
Zobacz posta
Udałam się do stomatologa i pani w zębie 6 wywierciła mi dziurkę i tak zostawiła powiedziała ze powinno puścić. Dała Dalacin C. Niestety nic nie pomogło. Wczoraj udałam się do innego stomatologa i on mi rozwiercił tego zęba i czyścił, mówił że w kanałach było dużo brudu. Przez cały dzień było dobrze, oprócz tego na dziąsłach zauważyłam taki biały nalot jakby krostki(dokładnie w podniebieniu. Dzisiaj jest okropnie znowu boli w okolicach 7. Dookoła jakby coś siedziało w środka i rozpierało. Czy to jeszcze efekt po leczeniu 6 czy 7 do leczenia.
Dodam jeszcze może to ważne że w ostatnich dwóch miesiącach miałam leczone dwa zęby kanałowo ale po stronie prawej 6 i 7 , potem 7 została wyrwana z kawałkiem mojej naturalnej kości i jeszcze dobrze się nie zagoiła jest dziura. Wszystko co mogłam jeść, jadłam więc tą stroną lewą i na początku myślałam że to sprawa przeciążeniowa, ale ten ból dziąsła nad zębami i podniebienia i rozpieranie od środka to chyba jakiś stan zapalny?. Dodam również że miałam już dwa antybiotyki Clindomycinum i Rovamecynę gdyż dostałam również zapalenia ślinianki oraz nerwu trójdzielnego po powikłaniach z leczona kanałowo 7.
Ta strona dochodzi już do siebie, czasami mały ból w okolicach dziury po zębie i myślałam że będzie już spokój a tu nie, za to druga strona nie do wytrzymania, mam wrażenie że nawet słabiej słyszę że te ucho mam zapchane. laryngolog wykluczył wszelki nieprawidłowości od tej strony. naprawdę nie wiem co się dzieje z moją szczęką.
Byłam ponownie u stomatologa wczoraj i czyścił i płukał kanały w tej 6. Włożył lekarstwo i 20.10 powiedział że będzie wypełniał. Nie jest to wypełnienie pod mikroskopem. W załączeniu zdjęcia. Cz takie leczenie ma szanse poprawy. Proszę o ocenę tego zęba - dołączam zdjęcia. Bardzo proszę o wsparcie.
Zostaw komentarz: