Kto w tym kraju ma ładne zęby. To jest naprawdę bardzo mało osób.
__________________________________________________ _____
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Mam brzydkie zęby
Zwiń
X
-
Zastanawiam się czy nie warto kupić sobie szczoteczki sonicznej. Czytałam, że ma ona wiele zalet i bardzo dobrze radzi sobie z usuwaniem płytki nazębnej. Znalazłam nawet ranking ze świetnym porównaniem różnych modeli takich szczoteczek.
Zostaw komentarz:
-
Może powinnaś zwrócić uwagę na to co jesz? Może brakuje Ci wapnia? Przecież wiadomo, że dieta ma wpływ na nasze zdrowie i kondycję organizmu. Druga sprawa, to poszukać dobrego dentystę, z wlasnego doswiadczenia wiem jak o to trudno. No i codzienne dbanie o zęby, dobra szczoteczka, pasta czy płyn do płukania ust. Może na przebarwienia pomógłby Ci taki U mnie się sprawdza.
Zostaw komentarz:
-
aparat
na brzydki wygląd zębów zaradzić może aparat na niejednak cena aparatu ortodontycznego jest dość wysoka. Jeśli cię nie stać to warto zajrzeć tu:
Zostaw komentarz:
-
A nie ma jakiś zabiegów które mogą zmienić brzydki wygląd zębów. Bo rozumiem że nie chodzi tutaj o to że sa krzywe?
Zostaw komentarz:
-
re
Pasta ajona, systematyczne mycie, miękka szczoteczka i po czasie wszystko powinno być ok. Zęby tylko przy systematyczności wyglądają normalnie, ale trwała poprawa przychodzi dopiero po bardzo długim okresie.
Zostaw komentarz:
-
Wystarczy ajona, zachowanie odpowiedniej systematyczności i rzeczywiście wasze zęby mogą wyglądać znacznie lepiej. Nie twierdzę, że z dnia na dzień będą idealne, bo wcale nie muszą. Wszystko zależy od was samych.
Zostaw komentarz:
-
Nie napisała, że są w złej kondycji, więc nie rozumiem, dlaczego nie ma nic nie robić na własną rękę. Nie może sama dobrać pasty i szczoteczki? Zastosować się do sprawdzonych porad innych osób? W przypadku podstawowej higieny nie trzeba radzić się specjalnie dentysty, bo każdy powie to samo, w dodatklu to, co każdy z nas już wie i to od dzieciństwa.
Zostaw komentarz:
-
Nie wiem, czy porady typu: szczotkuj regularnie zęby, wymieniaj szczoteczkę co 3 miesiące, coś koleżance pomogą. Niektórzy mają zdrowe zęby z natury, nie muszą o nie specjalnie dbać, by dobrze się sprawowały. Za to inni z kolei, choćby latali do dentysty co tydzień, nie jedli słodyczy, używali najlepszych past i najdroższych szczoteczek, i tak narażeni są na nieprzyjemności. Ja nie widzę innego wyjścia niż szukać lekarza w dalszym ciągu. Na własną rękę nie ma sensu działać.
Zostaw komentarz:
-
Czytałam niedawno kilka ciekawych artykułów o stomatologii estetycznej. Jak masz takie problemy. Poczytaj. Znajdziesz wiele odpowiedzi na nurtujące Cię pytania:
Zostaw komentarz:
-
Udaj się do swojego stomatologa, on Ci powie jak dbać o zęby, da jakieś wskazówki. Nie rób nic na własną rękę, bo możesz sobie jeszcze bardziej zaszkodzić, zwłaszcza, że sama mówisz, że Twoje zęby są w złej kondycji.Ostatnio edytowany przez gardimaxeczka; 09.06.2014, 10:57.
Zostaw komentarz:
-
Regularne mycie zębów to podstawa i nieważne jaką pastą, ważne, żeby kilka razy dziennie. Do tego płyn do płukania jamy ustnej, nici densytyczne. I mniej kawy, papierosów, kolorowych napojów i wszystko będzie grało. Plus kontrolne wizyty u ddentysty, wyleczenie wszystkich ubytków. U mnie to działa.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: